Basiskwaliteit Natuur wat houdt dat in? Praat 27 maart mee!

Gepubliceerd door Joost Kievit op

Hoekschewaards Landschap en HW zoemt organiseren in nauwe samenwerking met de Groene Bondgenoten een thema-avond over basiskwaliteit natuur. Tal van organisaties werken in de Hoeksche Waard samen aan herstel van biodiversiteit. Het Waterschap Hollandse Delta geeft hier in het groenbeheer prioriteit aan en ook de gemeente Hoeksche Waard is ermee aan de slag. Met de themabijeenkomst over basiskwaliteit hopen we weer een stap te zetten.

Verlies biodiversiteit

De variatie aan leven neemt nog steeds af. Ook van oudsher algemene soorten planten en dieren staan onder druk en dat is een teken van de slechte kwaliteit van ons landschap en van de natuur. Er is actie nodig. Niet alleen in natuurgebieden, maar ook in de landbouw, in stedelijk gebied en overal. “Basiskwaliteit Natuur” kan daarbij helpen.

Groene bondgenoten

Basiskwaliteit Natuur is nog weinig concreet. De bedoeling is om op de themabijeenkomst te verkennen en na te gaan hoe het kan helpen bij herstel van biodiversiteit in de dorpen en het buitengebied van de Hoeksche Waard. De de bijeenkomst wordt verzorgd door Frank Velthuizen en Kars Veling van de Groene Bondgenoten. De discussie over basiskwaliteit wordt ingeleid met de film “Het vergeten leven van Nederland” van Rik van der Linden.

Deze themabijeenkomst wordt gehouden op de avond van woensdag 27 maart 2024 in het Nationaal Landschap Centrum (NLC), Veerweg 1c in Numansdorp. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.

[ssba-buttons]