Duurzaamheid award naar HW zoemt?

Gepubliceerd door Joost Kievit op

HW zoemt is het collectief van mensen en organisaties dat werkt aan herstel van biodiversiteit in de Hoeksche Waard. Het project “Van bollen naar bloemrijk gras” is nu genomineerd voor een nationale duurzaamheid award. Dat is een mooie waardering voor het initiatief om bijen, vlinders en andere insecten te helpen. HW zoemt wil de award ook graag winnen en hoopt op veel stemmen.

Bloemen voor bijen
Bijen, vlinders en andere insecten hebben bloemen nodig voor voedsel. Voor zichzelf en voor de zorg voor nieuwe generaties. Te weinig bloemen is een oorzaak waardoor het slecht gaat met het insectenleven. Met het project “Van bollen naar bloemrijk gras” probeert HW zoemt daar wat aan te doen. Bewoners, bedrijven en instellingen krijgen een bollenpakket cadeau als ze bereid zijn om een gazon om te vormen naar bloemrijk gras. Er is ingetekend voor 70 pakketten, die binnenkort geleverd worden. Mogelijk komt er volgend jaar een vervolg.
Een bollenpakket bestaat uit 110 bollen van soorten die vroeg bloeien. De bloemen zijn geschikt om bijvoorbeeld hommel koninginnen die uit winterslaap komen van voedsel te voorzien. De bollen van krokussen, hyacinten, blauwe druifjes en andere soorten zijn biologisch geteeld door “Natural bulbs”. Dat is belangrijk om te voorkomen dat insecten vergiftigd worden. De winkelwaarde van een pakket is bijna 50 euro. HW zoemt kan ze weggeven dankzij een bijdrage uit het innovatiefonds van de nationale stichting biodiversiteitsherstel.

Award voor duurzaamheid
De Awards voor Duurzaamheid worden georganiseerd met onder meer de partners Big Improvement Day, United Consumers, Vote Company en de Plastic Soup Foundation. De uitvoering is deels in handen van Vote Company.
Duurzaamheid zorgt voor meer leefbaarheid en verbinding! En we hebben maar 1 aarde waar we zuinig op moeten zijn. Voor ons zelf en voor toekomstige generaties. Daarom worden er bij de Awards voor Duurzaamheid in verschillende categorieën duurzame initiatieven beloond, die gericht zijn op “Groen”.
Het project van HW zoemt is genomineerd in de categorie “herstel”. Joost Kievit: “We zijn vereerd met de nominatie. Het voelt als waardering voor ons initiatief en het geeft meer aandacht voor het belang om biodiversiteit te herstellen. De afgelopen 30 jaar zijn we zo’n 80 % van het insectenleven kwijt geraakt en in iedere tuin kan iets gedaan worden om dit tij te keren”.
HW zoemt wil ook graag een award winnen en voor de publieksprijs zijn veel stemmen nodig. Stem op ons project via https://www.awardsvoorduurzaamheid.nl/hw-zoemt-van-bollen-naar-bloemrijk-gras . Stemmers maken kans op mooie prijzen.
Joost Kievit
Voorzitter HWzoemt
Nadere informatie:
Joost Kievit, telefoon 078 6731522, email kievitjoost@gemail.com
Over de verkiezing (awardsvoorduurzaamheid.nl.)
Samen voor biodiversiteit | Deltaplan Biodiversiteitsherstel
www.naturalbulbs.nl

[ssba-buttons]