Eindejaars plantenjacht HWL

Gepubliceerd door Bart Kingma op

De afgelopen dagen zijn qua weer, op een uitzondering na, niet uitnodigend om op pad te gaan. Toch wil ik de aandacht vestigen op de ‘Eindejaars plantenjacht Hoeksche Waard’ op woensdag 29 december om 14:00. Dit is een initiatief van de Plantenwerkgroep van het Hoekschewaards Landschap. Parkeren op de parkeerplaats van de veerpont en Nieuwendijk-Tiengemeten. Insecten houden van planten, maar beiden zijn in de winter minder aanwezig. Om een indruk te krijgen wat er zoal aan bloeiende (hier gaat het om) planten zo her en der groeit raad ik aan om dit eens mee te maken. Let wel dat de Coronamaatregelen in acht moeten worden genomen.

Indien u van plan om geen been buiten de deur te steken in de aankomende weken, dan kan ik aanraden om de informatie op de website soortennl.nl na te gaan over de door hen aangekondigde cursus ‘Veldbiologie’. Deze start op 29 december. het accent in deze cursus ligt op het (her)kennen van planten en dieren in de winter.

Je voorbereiden op de plantenjacht kan via de website floron.nl/plantenjacht. Hier kun je ook een zoekkaart downloaden met de winterbloeiers in beeld.

[ssba-buttons]