Gemeente Hoeksche Waard zet grote stap richting duurzaam groenbeheer in de bebouwde kommen

Gepubliceerd door Bart Kingma op

Vanaf 16 maart is het groenbeheer in de bebouwde kommen in Hoeksche Waard West voor 7 jaar vergund aan aannemers Wallaard Groen uit Noordeloos en A-Garden Groenspecialisten uit Dordrecht. Beiden kwamen als beste uit de bus bij de Europese aanbesteding. In de opdracht aan de aannemers staat duurzaamheid en kwaliteit voorop. Hierdoor moet er een flinke impuls gegeven gaan worden aan herstel van de biodiversiteit in de bebouwde kommen.

Naast aandacht voor biodiversiteit is er ook aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering en maatschappelijk bewust ondernemen.

De aannemers kunnen dankzij de langere looptijd van het contract investeren in technieken en machines die beter zijn voor de natuur en in kennis van de groenmedewerkers die het beheer uitvoeren. Dit laatste verkleint hopelijk ook de kans op misverstanden in de uitvoering.

Een andere manier van groenbeheer betekent ook dat het groen er soms wat wilder uitziet. De aannemers houden bij het uitvoeren van hun beheertaken namelijk ook rekening met de seizoenen. Dat betekent onder meer dat in mei, het bloei- en broedseizoen, veel gazons/grasvelden niet worden gemaaid. Alleen op plekken waar dat echt noodzakelijk is, wordt die maand gemaaid.

Wil je meer lezen over het groenbeheer in de bebouwde kommen? Kijk dan eens op de gemeentewebsite: https://www.gemeentehw.nl/…/aannemers-met-groen-hart…/

Ook interessant: https://www.gemeentehw.nl/gewild-groen/

[ssba-buttons]