Gratis af te halen: zaailingen uit de bomenhub van HW zoemt

Gepubliceerd door Bart Kingma op

Vers verzamelde zaailingen

De dagen worden rap langer en de temperaturen lopen weer op. Diverse boom-en struiksoorten zijn alweer aan het uitlopen of zelfs aan het bloeien. Ze komen langzaam uit hun winterrust en worden dan weer kwetsbaar voor verplaatsingen.

Aanstaande zaterdag is dan ook het laatste uitdeelmoment van boompjes en struikjes uit de Bomenhub van HW zoemt. Wat overblijft zal over blijven staan tot de volgende winter.

HW zoemt is aangesloten bij meerbomennu.nl, een landelijk initiatief. Met het planten van (inheemse) bomen en struiken slaan we twee vliegen in een klap: Bomen dragen bij aan de biodiversiteit én leggen CO2 vast. Bovendien staat een boompje of struik ook mooi in onze tuinen en geeft schaduw en koelte.

Op de hub staan onder andere Meidoorn, Rode Kornoelje, Zwarte Els, Esdoorn, Abeel, Populier, zomereik en Liguster. De afmetingen varieren van 0,5 tot 2 meter.

De zaailingen zijn gratis af te halen op zaterdag 2 maart tussen 10:00 en 14:00 uur op volkstuincomplex Oude Sluis, Bommelskouse Dijk te Klaaswaal.

Om teleurstellingen te voorkomen graag even vooraf aanmelden via info@hwzoemt.nl

Mocht je zelf kleine (inheemse) boompjes of struikjes kwijt moeten of iemand kennen die ze over heeft staan dan horen we dat ook graag. Er is nog volop ruimte in onze hub.

HW zoemt

[ssba-buttons]