HW zoemt zoekt meedenkers

Gepubliceerd door Joost Kievit op

traditioneel gazonbeheer

HW zoemt is het collectief van mensen en organisaties dat werkt aan herstel van biodiversiteit in de Hoeksche Waard. Dat is hard nodig want het gaat niet goed met de natuur. Het kan ook, zo zijn er in de dorpen mogelijkheden voor meer biodiversiteit. De gemeente Hoeksche Waard gaat het groenbeheer natuurlijker maken en HW zoemt ondersteunt dit. Hiervoor zoeken we mensen met een groen hart die meedenken over hoe hier invulling aan te geven.

Minder gazon, meer bloemen

De gazonmaaiers zijn weer uit de stalling. Glad en strak was altijd het devies. Ieder bloemetje dat de kop op steekt moet eraan geloven. Hommels, bijen, vlinders? Jammer dan, zoek maar ergens anders naar eten. Dat wordt anders. De gemeente Hoeksche Waard schakelt om. De gemeenteraad geeft prioriteit aan biodiversiteit. We gaan meer natuurinclusief wonen. Het groenbeheer wordt natuurlijker.

Dat is nodig. De natuur holt achteruit. Overal in de wereld, maar Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Daar gaan we wat aan doen. Onder andere minder maaien. Minder gazon, meer bloeiende planten, meer bijen en vlinders. Maar ook minder glad en strak en dat is even wennen. Het is leuk en leerzaam voor onze kinderen. Verandering levert meestal ook weerstand op. Iedereen vindt natuur belangrijk, maar bij huis is toch net even wat anders. En niet alles kan overal.

bloemrijk gras, een lust voor het oog!

Meedenkers

HW zoemt is blij met de stappen die de gemeente zet, is daar nauw bij betrokken en probeert daar bij te helpen. Geleidelijkheid en draagvlak onder de bewoners is hierbij belangrijk. We denken mee. Wat kan wel en wat is minder verstandig. Hoe kunnen we mensen informeren, meenemen en overtuigen van het belang. Hoe kunnen we van de prachtige Hoeksche Waard een gebied maken waar naast mensen ook planten en dieren prettig kunnen leven.

Daarvoor zoekt HW zoemt meedenkers. Interesse? Meld je aan via info@hwzoemt.nl

Joost Kievit

Meer informatie: Joost Kievit, tel 078 6731522, email kievitjoost@gmail.com

Categorieën: biodiv algNieuws

[ssba-buttons]