HWL organiseert jubileumsymposium: ‘Een groenblauwe Hoeksche Waard in 2073 is dichterbij dan je denkt’

Gepubliceerd door Bart Kingma op

In het kader van haar 50-jarig Jubileumjaar werpt het Hoeksche Waards Landschap een dappere blik in de toekomst. Hoe kan ons landschap er over 50 jaar uitzien? Wat zijn de uitdagingen en waar liggen groene mogelijkheden? Waar liggen kansen voor waterveiligheid, biodiversiteit, natuurlijke processen en landbouw voor deze en volgende generaties.

HWL houdt op 24 november een Symposium waarop drie sprekers aan de hand van hun vakgebied en expertise ons meenemen en een inspirerend beeld schetsen van de Hoeksche Waard in 2073.

  • Dr. Ir. Michael van Buuren (WUR) vertaalt op het symposium de visie “Een natuurlijker toekomst voor Nederland in 2120” voor de Hoeksche Waard in 2073.
  • Emeritus Prof. Dr. Ir. Han Meyer (TU Delft) zal zich meer richten op de planologisch/ruimtelijke kant van de inrichting en het landgebruik in de Hoeksche Waard in 2073.
  • Dhr. Jaap Dirkmaat (Vereniging Nederlands Cultuurlandschap) gaat in op de natuurlijke en landschappelijke waarden van de Hoeksche Waard, een cultuurlandschap bij uitstek.

-24 november – 13.00 tot 17.00 uur
-Nationaal Landschap Centrum – Veerweg 1C – Numansdorp

Let op! Aanmelden via  symposium@hwl.nl is verplicht!

Meer weten over de sprekers of het programma? Klik dan hier.

Categorieën: biodiv algNieuws

[ssba-buttons]