Tel mee op de dag van de Trekvogel met vogelaars van HWL

Gepubliceerd door Bart Kingma op

Lepelaars boven de telpost ‘de Zuidpunt Hoeksche Waard’ (foto Menno Korbijn, vogelwerkgroep HWL)

Elk jaar tellen verschillende werkgroepleden vele ochtenden doortrekkende vogels over de Hoeksche Waard. Ook voor de doortrekkers is ons eiland van belang als rust en eetgelegenheid. Dit jaar is er de gelegenheid om op de dag van de Trekvogel een kijkje te nemen op de trektelpost.

Hieronder de uitnodiging van de vogelwerkgroep van HWL.

Op zaterdag 14 oktober is het de Dag van de Trekvogel. Overal in de wereld  krijgen trekvogels dan speciale aandacht met het doel mensen bewust te maken van de noodzaak om trekvogels en hun leefomgeving te beschermen.

Houtduiventrek kan spectaculaire vormen aannemen (foto Menno Korbijn, vogelwerkgroep HWL)

Vogeltrek is een bijzonder fenomeen waarvan we gelukkig steeds meer te weten komen door vogels uit te rusten met een zender. Zo weten we nu dat een Noordse Stern die in Groningen werd ‘geloggerd’ in een jaar meer dan 90.000km heeft gevlogen: via Nieuw Zeeland naar de Zuidpool en weer terug. Ongelofelijk voor een beestje van zo’n 100 gram!

Wie meer wil weten van Vogeltrek kan op 14 oktober deel nemen aan een bezoek aan de Trektelpost van de Hoeksche Waard. Elk weekend staan daar in de trektijd geroutineerde tellers die alle vogels die overkomen tellen en noteren.

De trektelpost bevindt zich in Strijensas dicht bij het Hollands Diep.

Om kwart voor 9 wordt u opgewacht door leden van de Vogelwerkgroep HWL bij de kleine parkeerplaats bij het trekpontje.Buitendijk 62 Strijensas.

Vandaar rijden we per auto of fiets naar de trektelpost.

Daar zijn we welkom van 9:00 tot 11:00 uur.

Aanmelden is niet nodig

Deelname is gratis. Een bijdrage voor HWL wordt op prijs gesteld.

Vogelwerkroep HWL

Benieuwd wat er allemaal gezien wordt op deze telpost? Kijk dan eens op trektellen.nl

Grotere trekvogels gebruiken graag thermiek en zie je dan ook vooral op de warmere momenten van de dag. Deze ooievaars zijn op weg naar Afrika (foto Arie Leijdens, vogelwerkgroep HWL)
Categorieën: NieuwsVogels

[ssba-buttons]