Thema voorjaarsconferentie HW zoemt: Insecten in de tuin

Gepubliceerd door Joost Kievit op

Vlinders en bijen hebben onze hulp nodig. Waarom dat zo is en wat je zelf kan doen in je tuin? Dat hoor je op dinsdagavond 23 mei. HW zoemt organiseert dan een thema avond over “insecten in de tuin”. Iedereen is welkom en de toegang en de koffie en thee zijn gratis.

HW zoemt

HW zoemt is het collectief van mensen en organisaties in de Hoeksche Waard dat zich inzet voor herstel van biodiversiteit. Die staat onder druk. En dat geldt zeker voor het insectenleven. Daar moeten we wat aan doen en dat kan ook. Vandaar een thema avond “insecten in de tuin”. Deze bijeenkomst is op dinsdagavond 23 mei 2023. We starten om 20.00 uur, maar om 19.30 uur staan koffie en thee klaar in het Nationaal Landschap Centrum aan de Veerweg 1c in Numansdorp.

Na een korte inleiding over het probleem van verlies aan biodiversiteit in zijn algemeenheid en het insectenleven in het bijzonder worden we door Gert Huijzers meegenomen in de schoonheid van vlinders, bijen en andere insecten. En het belang van deze dieren voor het functioneren van onze leefomgeving. Hoofdmoot van de avond gaat over de vraag: Wat kun je doen in je eigen tuin?

Tuinen, vlinders en bijen

HW zoemt heeft Wankja Ferguson bereid gevonden om antwoorden te geven op die vraag. Wankja komt uit het noorden van ons land. Zij is landschapsecoloog, hovenier en een gerenommeerd kenner van insecten. Na jarenlang in het buitenland te hebben gewerkt, onder andere voor de  FAO heeft ze zich gespecialiseerd rondom de vraag: Hoe kan je zorgen voor meer biodiversiteit in je eigen tuin en in je omgeving. Zij ontwerpt tuinen en geeft beplantingsadviezen.

 

In haar presentatie zal ze ingaan op versteende tuinen, hoe kom je aan meer vlinders, bijen libellen en andere insecten in tuinen en de openbare ruimte. Met als gevolg meer vogels, vleermuizen en andere dieren. Is het mogelijk om een esthetisch aangename en toch bio diverse tuin te maken en zijn er ook mogelijkheden voor een moestuin?

HW zoemt hoopt op de 23e mei veel mensen te mogen verwelkomen en dat we met elkaar gaan werken aan herstel van biodiversiteit. Meer gezoem in de Hoeksche Waard. Dat is wat we willen.

Joost Kievit

Meer informatie:

Joost Kievit, telefoon 078 6731522

www.vlindererbij.nl

[ssba-buttons]